Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

Північна Корея створює нову зброю: вона небезпечніша від ядерної, — ЗМІ

Північна Корея має біологічну зброю ще з 1960 років, але зараз її активно вдосконалює. Тож КНДР з більшою ймовірністю застосує біологічну зброю, ніж ядерну.

Про це повідомило видання The Sun, посилаючись на американську розвідку. Зокрема, журналісти дізналися, що Північна Корея створює мікробні спреї й отруйні ручки, здатні поширювати смертельні хвороби, такі як віспа та сибірська виразка.

Медійники пишуть, у звіті Державного департаменту США йдеться про те, що КНДР має цілеспрямовану наступальну програму біологічної зброї на національному рівні, а також має технічну можливість виробляти бактерії, віруси та токсини, які можуть бути використані як біологічні агенти для військових цілей.

"Пхеньян, ймовірно, здатний озброїти бойові отруйні речовини нетрадиційними системами, такими як розпилювачі та пристрої для впорскування отруйних ручок, які були розгорнуті КНДР для доставлення хімічної зброї та можуть бути використані для прихованого доставлення бойових отруйних речовин", — йдеться у звіті.

Декілька експертів Державного департаменту США, які стежать за дотриманням іноземними урядами правил щодо озброєнь, попередили, що біологічна зброя може виявитися небезпечнішою за ядерну.

Американська розвідка встановила, що Північна Корея має біологічну зброю у своєму арсеналі з 1960 років і що КНДР із більшою ймовірністю застосує біологічну зброю, ніж ядерну.

Журналісти The Sun зазначили, що найбільше занепокоєння викликає те, що Північна Корея має промислові потужності для масового виробництва цієї зброї та її подальшого розповсюдження за допомогою ракет, дронів, літаків і розпилювачів.

"У той час, як ядерні програми можна відстежувати за кількістю ядерних випробувань та успіхом ракетних випробувань, створення зброї та вирощування патогенних мікроорганізмів може залишатися невидимим за зачиненими дверима. Щобільше, обладнання, що використовується для виробництва біологічної зброї, часто має подвійне призначення для сільського господарства, що робить зовнішній моніторинг і перевірку практично неможливими", — цитують медійники звіт Держдепу США.

Нагадаємо, що в січні в Корейській Народно-Демократичній Республіці заявили про проведення випробування підводного безпілотника. Він здатен нести ядерну зброю.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 18.04.2024 09:57