Скріншот з відео

Росія може отримати від Північної Кореї новий тип балістичних ракет: у чому їхня особливість

Російська Федерація може отримати від Північної Кореї новий тип балістичних ракет. КНДР планує й надалі проводити випробування зброї для ескалації напруженості на тлі виборів у США та Південній Кореї.

Таку заяву зробив міністр оборони Республіки Корея Шин Вон Сік, пише агентство Yonhap.

Очільник міноборони наголосив, що КНДР може провести випробування твердопаливних балістичних ракет середньої дальності (БРСД) вже у січні та запустити ракету дальнього радіуса дії під нормальним кутом для ескалації й без того високої напруженості напередодні ключових виборів у Південній Кореї та Сполучених Штатах.

"Північна Корея вперше провела випробувальний запуск балістичної ракети малої дальності у квітні 2022 року. Це новий тип зброї з орієнтовною дальністю польоту 100-180 кілометрів", — заявив Вон Сік.

Посадовець підкреслив, що КНДР, яка раніше заявляла про розгортання цих ракет для фронтових військ, вже зараз може продати принаймні частину з них РФ. Такі висновки Вон Сік зробив після нещодавніх підозр щодо продажу Росії балістичних ракет малої дальності.

Варто зазначити, що парламентські вибори у Південній Кореї заплановані на квітні, а президентські вибори у США відбудуться в листопаді.

Нагадаємо, The Washington Post написав 4 січня, що Північна Корея могла передати Російській Федерації декілька десятків балістичних ракет для ударів по Україні. І така військова підтримка має тенденцію до зростання.

Своєю чергою координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що російські військові в останні дні продовжували запускати по мирних містах України балістичні ракети виробництва Північної Кореї. У США запевняють, що мають цьому докази.

Раніше постійний представник Південної Кореї в ООН Хван Чжун Кук повідомив, що КНДР використовує Україну як полігон для своїх ракет, які здатні нести ядерний заряд. Саме тому Пхеньян передав це озброєння у розпорядження Російської Федерації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.01.2024 07:55