Фото ілюстративне зі соцмереж

Скільки північнокорейських ракет уже могла отримати Росія: версія американських журналістів

Північна Корея могла передати Російській Федерації декілька десятків балістичних ракет для ударів по Україні. І така військова підтримка має тенденцію до зростання.

Про це повідомив The Washington Post.

Сьогодні стало офіційно відомо, що Росія розпочала запускати балістичні ракети по Україні. Це "допомога" окупантам від Північної Кореї.

"Розгортання Росією північнокорейських балістичних ракет, про яке раніше не повідомлялося, вказує на підтримку очільника КНДР Кім Чен Ина військових зусиль Москви. І ця підтримка має тенденцію до зростання", — наголосили американські медійники.

Також це показує здатність російського диктатора Володимира Путіна спиратися на країни-ізгої, щоби компенсувати недоліки в його власному арсеналі.

"Росія стає дедалі більш ізольованою на світовій арені та змушена шукати військову техніку у держав-однодумців", — наводять журналісти слова неназваного американського чиновника.

За його словами, це результат санкційного тиску на Кремль.

"Наша інформація вказує на те, що Корейська Народно-Демократична Республіка нещодавно надала Росії пускові установки балістичних ракет і декілька десятків балістичних ракет, а Росія вже запустила декілька балістичних ракет по Україні", — зазначив чиновник.

Інший чиновник повідомив виданню, що північнокорейські постачання — це балістичні ракети малої дальності, які Росія випустила по Україні наприкінці грудня та на початку січня.

Нагадаємо, в листопаді Defense Express повідомляв, що Північна Корея, ймовірно, передала Російській Федерації балістичні ракети малої дальності. Окупанти могли отримати північнокорейський аналог "Точки-У" або Р-17.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.01.2024 22:35