Фото ілюстративне зі соцмереж

Росія вже запускала по Україні північнокорейські ракети: коли це відбулося

Росія придбала у Північної Кореї балістичні ракети. Їх уже використовували для ударів по Україні. Дальність цих ракет — 900 кілометрів.

Про це заявив координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі під час брифінгу. Він зазначив, що ударів такими ракетами по території України завдали 30 грудня та 2 січня.

При цьому, як додав координатор Ради національної безпеки Білого дому, Росія веде переговори щодо придбання балістичних ракет в Ірану. На цьому тлі Кірбі закликав Конгрес схвалити нове фінансування допомоги Україні у розмірі понад 60 мільярдів доларів.

Сьогодні ж The Wall Street Journal написав із посиланням на неназвані американські чиновники, що Росія планує придбати балістичні ракети малої дальності в Ірану та вже отримує десятки балістичних ракет і пускових установок з Північної Кореї.

У виданні зазначили, що це викликає "глибоке занепокоєння" в адміністрації президента США Джо Байдена.

WSJ також повідомляє, що в середині грудня росіяни відвідали іранський полігон, де спостерігали за випробуваннями, в тому числі ракети малої дальності "Абабіль".

Північна Корея є союзником Росії у війні проти України. Вона, зокрема, надає країні-агресору військову допомогу.

Нагадаємо, в листопаді Defense Express повідомляв, що Північна Корея, ймовірно, передала Російській Федерації балістичні ракети малої дальності. Окупанти могли отримати північнокорейський аналог "Точки-У" або Р-17.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.01.2024 20:59