На фото: Кім Чен Ин і Путін. Джерело: dpa

Північна Корея поставляє в Росію артилерійські снаряди і ракети типу "Катюша", — ЗМІ

Російська Федерація вже тривалий час отримує від Північної Кореї снаряди для ведення бойових дій на території України. Зокрема, країна постачає у РФ 152-мм снаряди та ракети типу "Катюша".

Про це повідомляє видання The Economist.

Зазначається, що Північна Корея могла б надати Росії широкий спектр товарів. Крім безпілотників і ракет, таких як KN-23, яка є майже точною копією російської балістичної ракети "Іскандер", вона може запропонувати самохідні гаубиці та реактивні системи залпового вогню.

Згідно з даними американської розвідки, відомо про регулярне постачання у РФ 152-мм снарядів і ракет типу "Катюша".

"Росія купує зброю у КНДР та Ірану, тому що обидва режими вже настільки сильно постраждали від міжнародних санкцій, що їм нема чого втрачати, але вони можуть багато виграти, ведучи справи з російським диктатором Володимиром Путіним", — йдеться у матеріалі.

Варто зазначити, що на початку серпня координатор Ради національної безпеки США Джон Кірбі вже повідомляв, що росіяни планують отримувати від КНДР більше боєприпасів. Американська розвідка тоді встановила, що Росія вже намагалась укласти з Північною Кореєю угоду, яка означала б, що РФ надає КНДР продовольство та інші товари в обмін на боєприпаси.

Наприкінці серпня Кірбі вказував, що Росія та Північна Корея "активно просуваються" у переговорах щодо потенційної збройової угоди. Країна-агресорка сподівається отримати від КНДР боєприпаси для різних типів систем озброєння, зокрема артилерії.

За його словами, у разі укладення угоди Росія отримає від КНДР значну кількість і кілька типів боєприпасів, які російські військові планують використовувати в Україні. Також може йтися про постачання Росії сировини, яка допоможе російській оборонно-промисловій базі. Якщо країни дійсно дійдуть згоди, Кірбі обіцяє негайну реакцію з боку США, зокрема у вигляді санкцій проти будь-яких організацій, які беруть участь у потенційній угоді.

Нагадаємо, диктатора Північної Кореї Кім Чен Ина внесли в базу сайту "Миротворець". Сталося це після його візиту до Росії та переговорів з президентом РФ Володимиром Путіним.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.09.2023 19:59