Путін і Кім Чен Ин на космодромі "Східний". Джерело: KCNA

Кім Чен Ин "загримів" у базу "Миротворець"

Диктатора Північної Кореї Кім Чен Ина внесли в базу сайту "Миротворець". Сталося це після його візиту до Росії та переговорів з президентом РФ Володимиром Путіним.

Про це йдеться на сайті "Миротворець". Кім Чен Ина називають співучасником злочинів російської влади проти України та її громадян.

"За замах на суверенітет та територіальну цілісність України та допомогу Російської Федерації", — пояснюють причину внесення у реєстр автори сайту "Миротворець".

Зазначається, що лідер КНДР знаходиться під персональними санкціями цивілізованих країн світу за порушення прав людини, позасудові вбивства, примус до праці та тортур, ядерний шантаж, реалізацію незаконних ракетних та ядерних програм, кіберзлочини. За період свого правління посилив міжнародну ізоляцію Північної Кореї.

Кім Чен Ина внесли у базу "Миротворець"

Скріншот з сайту "Миротворець"

Візит Кім Чен Ина до Владивостока: що відомо про співпрацю КНДР та Росії

Під час зустрічі диктатори повинні були обговорити постачання північнокорейської зброї до Росії. На думку аналітиків із Bloomberg, вона може дозволити Росії продовжити атаки на Україну, але, ймовірно, не здатна змінити хід війни.

Як відомо, у липні цього року міністр оборони Росії Сергій Шойгу відвідував Північну Корею, де його прийняли з військовими почестями. Заявленою метою візиту була участь у святкуванні Пхеньяном 70-ї річниці закінчення Корейської війни, яке зазвичай відзначається масовими військовими парадами. 

Військові аналітики пояснювали, що справжня мета візиту глави міноборони Росії була пов’язана із запитом Москви на північнокорейську зброю та боєприпаси. Після візиту Шойгу до Пхеньяна прибула друга делегація російських чиновників, щоб продовжити переговори щодо укладення військової угоди.

Паралельно російський та північнокорейський диктатори обмінялися листами, в яких наголосили на "необхідності зміцнення двосторонніх відносин". У разі укладення угоди Росія отримає від КНДР значну кількість і кілька типів боєприпасів, які російські військові планують використовувати в Україні. Також може йтися про постачання Росії сировини, яка допоможе російській оборонно-промисловій базі. Якщо країни дійсно дійдуть згоди, Кірбі обіцяє негайну реакцію з боку США, зокрема у вигляді санкцій проти будь-яких організацій, які беруть участь у потенційній угоді.

На початку серпня координатор Ради національної безпеки США Джон Кірбі вже повідомляв, що росіяни планують отримувати від КНДР більше боєприпасів. Американська розвідка тоді встановила, що Росія вже намагалась укласти з Північною Кореєю угоду, яка означала б, що РФ надає КНДР продовольство та інші товари в обмін на боєприпаси. Вже після візиту Кірбі заявив, що занепокоєння викликає те, що Росія може активно сприяти вдосконаленню ракетної програми Північної Кореї. Він ще раз пригрозив наслідками.

Водночас, за словами очільника Головного управління розвідки Кирила Буданова, Російська Федерація вже тривалий час отримує від Північної Кореї снаряди для ведення бойових дій на території України. Диктатор з КНДР Кім Чен Ин вже півтора місяця постачає армії Володимира Путіна озброєння.

Нагадаємо, нещодавно Кім Чен Ин закликав військове керівництво КНДР готуватися до війни. Північна Корея планує збільшити виробництво зброї й розширення військових навчань. Військове керівництво країни обговорило плани контрзаходів "для стримування ворогів Північної Кореї". Щоправда, їхній перелік не озвучили.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 15.09.2023 10:40