Фото: KCNA/KNS

Диктатор Кім Чен Ин закликав армію КНДР готуватися до війни

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин закликав військове керівництво країни готуватися до війни. КНДР планує збільшити виробництво зброї і розширення військових навчань.

Про це повідомляє Reuters.

Кім Чен Ин відправив у відставку після семи місяців на посаді старшого генерала Збройних сил, начальника Генерального штабу Північної Кореї Пак Су Іла. На це місце призначив генерала Лі Йон Гіля, який раніше обіймав посаду міністра оборони країни.

Кім Чен Ин закликав готуватися до можливої війни на засіданні Центрального військового комітету Трудової партії Північної Кореї. Там обговорювалися плани контрзаходів для стримування ворогів Північної Кореї. Щоправда, їхній перелік не озвучили.

Минулого тижня диктатор відвідав збройові заводи, де закликав до виробництва ракетних двигунів, артилерії та іншої зброї. Кім Чен Ин також наголосив військовим на необхідності проводити навчання з використанням новітньої зброї та обладнання країни, щоб тримати свої сили готовими до бою.

Нагадаємо, раніше координатор Ради національної безпеки Білого дому зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі повідомив, що росіяни планують отримувати від КНДР більше боєприпасів. Американська розвідка встановила, що Росія вже намагалась укласти з Північною Кореєю угоду, яка означала би, що РФ надає КНДР продовольство та інші товари в обмін на боєприпаси.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 10.08.2023 15:42