Фото: росЗМІ

Російський військовий літак "засвітився" у КНДР: Bloomberg повідомив про тривожний сигнал

Військовий літак Російської Федерації літав з Москви у Північну Корею. VIP-джет перебував у Пхеньяні з 31 липня по 2 серпня.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на дані сервісу FlightRadar24. Цей таємний політ викликає багато питань щодо можливого продажу Кім Чен Ином зброї російському диктатору Володимиру Путіну.

За даними джерела, Іл-62М Військово-Повітряних сил Росії перебував у міжнародному аеропорту Пхеньяну приблизно 36 годин. Це був перший політ такого типу російського військового VIP-літака до Північної Кореї з середини 2019 року.

Варто відзначити, що ні Росія, ні Північна Корея не розголошують інформацію про цей візит, також невідомо, хто був на борту військового літака. Міноборони Росії ігнорує запити журналістів щодо подробиць цього польоту.

Цікаво, що візит джета ВПС Росії відбувся лише через кілька днів після того, як міністр оборони Сергій Шойгу прибув до Пхеньяна на схожому літаку для участі у військовому параді, організованому Кімом Чен Ином. Диктатор також влаштував російському міністру екскурсію по виставці озброєнь. 

Яка причина візиту літака РФ

Інформоване джерело припускає, що країни могли укладати угоди щодо зброї.

"Схоже, це пов’язано з продовженням візиту делегації Шойгу та, можливо, домовленостей, укладених з Кім Чен Ином", — йдеться у повідомленні.

Незалежні аналітики припустили, що КНДР може постачати Росії боєприпаси.

"У минулому ми бачили, як Росія намагалася отримати боєприпаси від таких країн, як Північна Корея. Це підкреслює жахливе становище, в якому опинилася Росія, коли справа доходить до поповнення та оновлення її боєприпасів", — заявив прес-секретар Пентагона, бригадний генерал Пет Райдер.

Найбільш очевидне озброєння, яке Пхеньян може постачати Москві, — це артилерійські снаряди та ракети. Оскільки економіка Північної Кореї настільки занепала, контракт на продаж озброєння на суму близько 250 мільйонів доларів дорівнюватиме приблизно 1% її ВВП і буде бажаним для країни, відрізаної від світової фінансової системи через санкції.

Своєю чергою експерт зі зброї Йост Ойлеманс переконаний, що Росія шукає на своїх складах озброєнь будь-яку наявну броньовану техніку, "відновлюючи деяку абсолютно стару техніку", таку як танки Т-54 і Т-62. Їй може знадобитися допомога, щоб підтримувати їх у робочому стані.

"Північна Корея є, мабуть, останнім виробником запчастин для цих типів", — сказав Ойлеманс.

У перспективі на поле бою в Україні можуть потрапити й північнокорейські безпілотники, які Кім Чен Ин показав Шойгу. Військові переконані, що Північній Кореї бракує виробничих потужностей, щоб виробляти їх у значній кількості.

Нагадаємо, у США вже повідомляли, що росіяни планують отримувати від КНДР більше боєприпасів. Таке обговорення уже відбулось між міністром оборони Росії Сергієм Шойгу та представником Північної Кореї.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.08.2023 15:49