Фото: KCNA/KNS

Північна Корея може застосувати ядерну зброю: що спровокувало конфлікт

Північна Корея може застосувати ядерну зброю через розміщення американського атомного підводного човна на узбережжі Південної Кореї. Таким чином КНДР хоче помститись США за демонстрацію військової сили.

Про це повідомляє Reuters.

За словами міністра оборони Північної Кореї Кан Сун Нами, розміщення американської зброї, як-от авіаносців, бомбардувальників або ракетних підводних човнів у Південній Кореї буцімто може відповідати умовам для використання КНДР ядерної зброї.

"Постійно наростальна видимість розміщення стратегічного атомного підводного човна та інших стратегічних активів може підпадати під умови застосування ядерної зброї, визначені в законі КНДР", — йдеться в заяві.

Нагадаємо, після останніх запусків КНДР міжконтинентальної балістичної ракети США, Південна Корея та Японія провели навчання з протиракетної оборони у міжнародних водах Японського моря. Військові відпрацьовували виявлення та відстеження змодельованої комп'ютером мети балістичної ракети, а також обміну відповідною інформацією.

Своєю чергою у Білому домі відреагували на запуск Північною Кореєю міжконтинентальної балістичної ракети Hwasong-18. У США кажуть, що варто сісти за стіл переговорів щодо ядерної програми КНДР.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Світ, 21.07.2023 10:25