Фото: росЗМІ

Росія може відібрати ядерну зброю у Білорусі: Путін поставив ультиматум США

Російська Федерація почала шантажувати країни Заходу ядерною зброєю. У Кремлі поставили ультиматум США щодо ядерного озброєння на території країн Європи.

Про це пишуть російські ЗМІ.

Російський диктатор готовий забрати свою ядерну зброю з Білорусі, якщо Сполучені Штати виведуть свій ядерний потенціал із Європи та ліквідують інфраструктуру.

МЗС Росії наголосило, що домовленості про розміщення тактичної ядерної зброї в Білорусії не мають обмежень по часу.

За словами директора департаменту країн СНД МЗС РФ Олексія Поліщука, такому кроку має передувати повне виведення всієї американської ядерної зброї на територію США. Росія також вимагає від Вашингтона ліквідувати відповідну інфраструктуру в Європі.

Нагадаємо, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко також заявляв, що його країна почала отримувати російську тактичну ядерну зброю. За його словами, деякі боєголовки втричі потужніші за атомні бомби, скинуті США на Хіросіму і Нагасакі в 1945 році.

Своєю чергою російський диктатор Володимир Путін повідомив, що перші російські тактичні ядерні заряди вже нібито перебувають на території Білорусі. За його словами, остаточно переміщення завершиться до кінця року.

Раніше Інститут вивчення війни (ISW) писав, що можливе розгортання російської ядерної зброї в Білорусі навряд чи означатиме якусь ескалацію з боку Росії. Країна-агресорка робить це для того, аби підпорядкувати собі сферу безпеки країни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.06.2023 16:20