Підводний дрон. Джерело: корейські ЗМІ

Північна Корея провела випробування підводного ядерного дрона

У Корейській Народно-Демократичній Республіці (КНДР) заявили про проведення випробування підводного безпілотника. Він здатен нести ядерну зброю.

Про це повідомило південнокорейське агентство Yonhap, яке цитує державне інформаційне агентство КНДР.

У Північній Кореї заявили, що провели у Японському морі випробування системи Haeil-5-23, але не назвали технічних деталей і дати. Попередні випробування старіших моделей, Haeil-1 і Haeil-2, проводили на початку 2023 року.

Випробування назвали "відповіддю" на спільні навчання Південної Кореї, США та Японії, що тривали з понеділка по середу цього тижня після нещодавнього пуску КНДР гіперзвукової ракети. Пхеньян розкритикував навчання союзників і звинуватив їх у "конфронтаційній істерії".

Раніше, 15 січня, КНДР заявила про успішне випробування твердопаливної ракети. Востаннє перед цим пуск відбувся 18 грудня, коли Північна Корея запустила твердопаливну міжконтинентальну балістичну ракету Hwasong-18.

Нагадаємо, старший директор Білого дому з питань контролю над озброєннями Праная Вадді заявив учора, що характер безпекової загрози з боку Північної Кореї може "кардинально змінитися" в найближче десятиліття. На це вплине її співпраця з Росією, яка останнім часом поглиблюється.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 19.01.2024 19:39