Фото: росЗМІ

У Кремлі анонсували поїздку Путіна до Північної Кореї

Російський диктатор Володимир Путін вже найближчим часом може відвідати Північну Корею. Терміни додатково узгоджуватимуться по дипломатичних каналах.

Таку заяву зробив представник Кремля Дмитро Пєсков, пише "Коммерсантъ".

За його словами, президент РФ може прийняти главу МЗС КНДР Цой Сон Хі за підсумками її переговорів із російським колегою Сергієм Лавровим.

Як відомо, Державний департамент США 11 січня запровадив санкції проти трьох російських організацій і однієї фізичної особи, причетних до передачі та випробування балістичних ракет Північної Кореї для використання Росією проти України.

Раніше, 10 січня, сім членів Ради безпеки ООН звинуватили Росію в тому, що вона зловживає своїм становищем постійного члена Радбезу, купуючи північнокорейські ракети й атакуючи ними Україну в порушення резолюцій ООН.

Нагадаємо, що Генеральна прокуратура України отримала перші докази використання російськими окупантами ракет, які виготовили у Північній Кореї. Зокрема, це відбулося під час атаки Харкова 2 січня.

Своєю чергою представник Північної Кореї в Організації Об’єднаних Націй у відповідь на звинувачення щодо постачань балістичних ракет Росії назвав Сполучені Штати Америки "невиліковним раковим утворенням світу". Він наголосив, що КНДР не відчуває потреби коментувати кожне необґрунтоване звинувачення США.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 15.01.2024 11:38