Фото ілюстративне. Джерело: Вікіпедія

Україна отримала перші докази використання рашистами північнокорейських ракет

Генеральна прокуратура України отримала перші докази використання російськими окупантами ракет, які виготовили у Північній Кореї. Зокрема, це відбулося під час атаки Харкова 2 січня.

Про це заявив генеральний прокурор Андрій Костін в ефірі "Суспільне. Спротив".

За його словами, такі докази українська сторона отримала впродовж останніх днів.

"Результати попередньої науково-технічної експертизи підтверджують, що випущена 2 січня по центральній частині Харкова ракета є ракетою малої дальності, яка розроблена Північною Кореєю", — пояснив Костін.

Генпрокурор розповів, що аналогічних висновків дійшли також військові експерти з міжвідомчої робочої групи при Офісі генпрокурора. Фахівці відвідали місце "прильоту" та здійснили попередній огляд і аналіз частин ракети.

Костін також додав, що наразі триває комплексна комісійна експертиза. Вона має остаточно підтвердити цей факт.

Також він розповів про роботу над виявленням інших фрагментів боєприпасів, які виявили на місцях нещодавніх російських атак у Харківській і Одеській областях.

Нагадаємо, координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі під час брифінгу в Білому домі 10 січня заявляв, що російські військові в останні дні продовжували запускати по мирних містах України балістичні ракети виробництва Північної Кореї. У США запевняють, що мають цьому докази.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.01.2024 19:11