Скріншот з відео

Прикордонники показали ухилянта, який намагався втекти до Молдови на надувному матраці (відео)

У середу, 24 квітня, прикордонники затримали українця, який намагалися втекти до Молдови перепливши річку Дністер на надувному матраці. На порушника складено протокол про адмінправопорушення.

Про це повідомив прес-центр Державної прикордонної служби України (ДПСУ).

"Ні швидка течія, ні розлив Дністра не зупинили українця в намірі дістатися сусідньої країни вплав. Щоб запобігти порушенню кордону й нещасному випадку, до "плавця" вибув прикордонний наряд човном", — написали прикордонники під відео.

Згодом з'ясувалося, що координаторами річкової "мандрівки" ухилянта стали ділки, яких він знайшов в одному з месенджерів. За рекомендації щодо використання матраца та того, куди покласти змінний одяг та телефон, він мав заплатити чотири тисячі євро. Половину суми українець сплатив авансом.

"Правопорушника притягнуто до адмінвідповідальності. Справу розглядатиме суд", — додали  впрес-центрі.

Скільки чоловіків щодня намагаються незаконно перетнути кордон

Речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко заявив, що прикордонники щодня викривають на спробах незаконно перетнути кордон за підробленими документами або підкупу до 10 чоловіків. Найбільше спроб незаконного перетину кордону стається на межі з Молдовою та Румунією.

Також продовжуються випадки спроб незаконного перетину кордону на "зеленій ділянці". Їх, словами Демченка, більше. Водночас він додав, що кордон посилений, а групи прикордонників разом із правоохоронцями діють і в прикордонній зоні, щоб завчасно викривати спроби незаконного перетину кордону.

Нагадаємо, раніше працівники Державної прикордонної служби затримали сімох порушників на кордоні з Молдовою. У затриманні прикордонникам допомагав службовий пес.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 24.04.2024 17:38