Фото: Офіс президента

Рада Україна-НАТО: Столтенберг повідомив дату наступного засідання

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг заявив, що 19 квітня відбудеться засідання Ради Україна — НАТО. Участь у заході візьме й президент України Володимир Зеленський.

У ході прес-конференції у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі генсек НАТО зауважив, що під час заходу учасники розглянуть питання військової допомоги для України.

"Перш за все, президент Зеленський попросив провести засідання Ради Україна-НАТО. Ми скличемо засідання в п'ятницю (19 квітня, — ред.). Це буде зустріч з президентом Зеленським, а потім з міністрами оборони, щоб обговорити нагальні потреби в більшій підтримці України", — розповів Столтенберг.

За словами посадовця, зокрема, буде розглянуто питання посилення протиповітряної оборони України та постачання артилерійських снарядів.

"Ми обговоримо, як розширити нашу підтримку України, зокрема, й те, як надати більше систем ППО. Оскільки ситуація на полі бою залишається дуже важкою, ми всі чули чітке і термінове прохання про більше допомоги від України", — сказав генсек НАТО.

Нагадаємо, під час вечірнього відеозвернення 16 квітня президент Володимир Зеленський заявив, що Україна зробить запит на скликання засідання Ради Україна — НАТО. Наша держава потребує захисту неба, постачання систем протиповітряної оборони та ракет. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 17.04.2024 17:41