Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

Росія виводить своїх "миротворців" з Карабаху

У Кремлі офіційно підтвердили, що розпочалося виведення російських "миротворчих сил" із території Карабаху. Як відомо, цей регіон повернувся під контроль Азербайджану.

Про це повідомили російські пропагандистські медіа з посиланням на заяву Дмитра Пєскова, який є речником російського диктатора Володимира Путіна.

Пєскова попросили прокоментувати інформацію азербайджанських медіа про початок виведення російського контингенту.

"Так, це відповідає дійсності", — сказав він.

Інших деталей виведення російських військ у повідомленнях російських пропагандистів наразі немає.

Своєю чергою, азербайджанські журналісти повідомили про початок виведення так званих російських "миротворців" з території колишньої невизнаної республіки Нагірний Карабах. За їхньою інформацією, цей процес завершиться за декілька днів, таким чином Азербайджан відновить повний суверенний "контроль над Карабахом і всіма його землями".

Російський "миротворчий" контингент розмістили в Карабасі за підсумками тристоронньої заяви, підписаної 10 листопада 2020 року між лідерами Азербайджану, Росії та Вірменії.

Після блискавичної одноденної військової операції Баку, яку провели 19 вересня 2023 року, Азербайджан фактично повернув під свій контроль Нагірний Карабах. Невизнана Нагірно-Карабаська республіка офіційно припинила своє існування з 1 січня 2024 року.

Нагадаємо, що 15 жовтня минулого року президент Азербайджану Ільхам Алієв прибув до столиці Нагірного Карабаху Ханкенді. Там він вперше після звільнення території підняв азербайджанський прапор.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 17.04.2024 13:58