Фото: СБУ

СБУ проводить обшуки в Одеській ОВА, — джерела

Служба безпеки України вранці 2 лютого проводить слідчі дії в Одеській обласній військовій адміністрації.

Про це повідомили джерела TrueUA у правоохоронних органах.

Відомо, що головою Одеської ОВА з березня 2022 року є Максим Марченко. 5 січня СБУ повідомила про затримання заступника голови Одеської ОВА. За даними слідства, він за 35 тисяч доларів обіцяв "відмазати" підлеглого від в'язниці. Для цього він нібито планував використати особисті зв'язки у правоохоронних органах України. СБУ не назвало прізвища затриманого, однак ЗМІ писали, що може йтися про Олега Муратова.

Також ЗМІ повідомляли, що 23 грудня 2022 року співробітники Національного антикорупційного бюро допитували мера Одеси Геннадія Труханова.

Нагадаємо, 1 лютого ДБР провело обшуки у колишнього керівництва МВС, вручило підозри колишньому міністру енергетики Ігорю Насалику та керівниці столичної податкової.

За словами директора ДБР Олексія Сухачова, бюро лише почало інформувати суспільство про свої кроки щодо подолання корупції на топ-рівні. Він запевнив, що ця робота не припинялась й після початку повномасштабної агресії РФ. Звісно, що на перший план для відомства вийшли злочини проти національної безпеки та документування воєнних злочинів. Це певною мірою створило ілюзію вседозволеності у чиновників та правоохоронців.

Крім цього, СБУ провела обшуки у київського забудовника і народного депутата від забороненої в Україні партії ОПЗЖ Вадима Столара. Також правоохоронці провели обшук будинку у колишнього власника "ПриватБанку" Ігоря Коломойського. Йдеться про розтрату нафтопродуктів на 40 млрд гривень та ухилення від сплати митних платежів на величезні суми.

Було оприлюднено й нові факти злочинної діяльності колишнього президента АТ "Мотор Січ" В’ячеслава Богуслаєва. Контррозвідка та слідчі Служби безпеки викрили дані, які вказують на можливу співпрацю Богуслаєва з країною-агресором.

Суспільство, 02.02.2023 10:38