Фото: Getty Images \ Global Images Ukraine

США виділили Україні 6 млрд доларів: це найбільший пакет військової допомоги

У п'ятницю, 26 квітня, Сполучені Штати Америки виділили Україні найбільший пакет військової допомоги. Його вартість становить 6 мільярдів доларів.

Таку заяву зробив очільник Пентагона Ллойд Остін після засідання у форматі "Рамштайн".

"Я радий оголосити про виділення 6 млрд доларів у рамках ініціативи допомоги Україні", — йдеться у заяві американського посадовця.

Остін підкреслив, що це дозволить США закуповувати зброю, яку виробляють американські підприємства. Він також додав, що цей пакет допомоги є найбільшим за увесь час повномасштабної війни України з РФ.

"Він включатиме критично важливі засоби перехоплення для систем NASAMS і Patriot. Більше безпілотників та іншого обладнання. Велика кількість артилерійських боєприпасів і ракет "земля-повітря". Щоб ця допомога була поставлена на стійку основу", — резюмував Ллойд Остін.

Нагадаємо, 24 квітня Сполучені Штати Америки оголосили про виділення Україні нового пакета військової допомоги. Наша держава отримає додаткові боєприпаси, артилерію та броньовану техніку на суму один мільярд доларів.

Раніше президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню. Він передбачає надання нашій державі понад 60 мільярдів доларів.

Також 26 квітня Сполучені Штати виділили ще один пакет військової допомоги Україні на 1 мільярд доларів. Сили оборони отримають ракети для HIMARS, боєприпаси, системи протиповітряної оборони та інше озброєння.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.04.2024 20:27