Фото: "Дзеркало тижня"

Субсидія на неопалювальний сезон: чи потрібно подавати нову заяву

В Україні завершився опалювальний сезон. Для більшості українців субсидії з травня будуть перепризначені автоматично. Проте деяким громадянам все ж таки доведеться подавати документи заново.

Про це повідомив Урядовий портал, посилаючись на Пенсійний фонд України.

Кому призначать субсидію виключно на підставі звернення

Житлові субсидії та пільги на неопалювальний сезон з травня будуть перепризначені для переважної більшості одержувачів автоматично, але за умови, що не змінилися дані про їхній майновий стан чи склад родини. У такому випадку потрібно звернутися із заявою та декларацією про доходи та витрати в відповідні органи.

На наступний сезон житлова субсидія призначається за особистим зверненням, якщо:

  • заявник (член домогосподарства) орендує житлове приміщення, за яке сплачує житлово-комунальні послуги;
  • у складі домогосподарства є внутрішньо переміщені особи;
  • кількість фактично проживаючих зареєстрованих осіб у домогосподарстві менша, ніж кількість зареєстрованих;
  • домогосподарство претендує на призначення житлової субсидії на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.

"На підставі звернення надається житлова субсидія на неопалювальний сезон і особам, які мають право на виплату, але в опалювальний сезон розмір плати за житлово-комунальні послуги, внеску/платежу на оплату витрат на управління багатоквартирним будинком у межах соціальної норми житла та соціальних нормативів житлово-комунального обслуговування не перевищував обсягу обов’язкового відсотка платежу. Тобто на опалювальний період субсидію було призначено в розмірі 0,00 гривень", — пояснили у ПФУ.

Якщо подати заяву протягом двох місяців з початку неопалювального сезону, житлова субсидія призначається з початку такого сезону, але не раніше дня виникнення права на її отримання.

Нагадаємо, у "Дії" спростити процес оформлення субсидії. Відтепер громадянам України на подання заявки знадобитися усього 10 хвилин.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 21.04.2024 06:23