Фото: соцмережі

У "Дії" спростили процес оформлення субсидії

У "Дії" спростити процес оформлення субсидії. Відтепер громадянам України на подання заявки знадобитися усього 10 хвилин.

По це повідомив віце-прем'єр-міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

"Втричі прискорили процес оформлення заяви про субсидію на порталі "Дія". Раніше на це йшло 30 хвилин. Тепер послугу можна отримати за 10 хвилин, заповнивши сім полів замість 21", — написав він у Telegram.

За його словами, не потрібно буде стояти в чергах, збирати довідки та заповнювати довжелезні анкети, адже більшість документів автоматично підтягнеться з реєстрів.

"Зауважте, що послуга доступна для українців, які жодного разу не оформлювали субсидію", — додав міністр.

Федоров нагадав, що можливість оформити субсидію через "Дію" зʼявилась у 2021 році. Відтоді, за його словами, команда постійно покращує процес, щоб не потрібно було вносити у заяву інформацію, яка й так сама може підтягнутися з реєстрів. 

Нагадаємо, раніше перша заступниця міністра соціальної політики Дарина Марчак заявила, що у 2024 році в українців збережеться можливість отримання державної допомоги у вигляді субсидій для оплати житлово-комунальних послуг. Зокрема, не передбачається скорочення розміру виплат.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 05.03.2024 18:36