Фото: Facebook 67 окрема механізована бригада ЗСУ

Сухопутні війська: Бійці ДУК сформують нову окрему штурмову частину

Командування Збройних сил України 16 квітня вирішило створити нову окрему штурмову частину. Її основу складуть бійці штурмового батальйону 67-ї окремої механізованої бригади — "Добровольчого українського корпусу".

Про це повідомили Сухопутні війська Збройних сил України.

Там наголосили, що у Сухопутних військах постійно проводиться робота, спрямована на вдосконалення чинної організаційної структури, зміни чисельності відповідних військових організаційних структур, в тому числі їх переформування.

"Така робота проводиться із врахуванням результатів виконання бойових завдань, аналізу проведених дій, та має на меті підвищити стійкість оборони", — йдеться у заяві командування.

У Сухопутних військах підкреслили, що "другої спроби" російські загарбники нам не дарують. Водночас наслідки втрат позицій одним нашим підрозділом та оголення флангів інших бригад і батальйонів рахуються втраченими людськими життями, зміною обстановки не на користь ЗСУ. 

"Наш ворог має більше ресурсів та не шкодує своїх людей для досягнення цілей на полі бою. Ми можемо протиставити йому професіоналізм наших воїнів та боєздатність підрозділів. Ураховуючи викладене, прийнято рішення про виокремлення штурмового батальйону 67 окремої механізованої бригади в окрему штурмову військову частину", — зауважили військові.

У Сухопутних військах зазначили, що подібні реорганізації тривають постійно та направлені на посилення загальної бойової готовності та ефективності Сил оборони України. Кількість та масштаби таких заходів не розголошуються, щоб завадити ситуаційній обізнаності ворога про наміри та майбутні дії наших військ.

"Надалі наголошуємо, що в  умовах воєнного стану органи військового управління залишають за собою право утриматись від будь-яких коментарів щодо рішень, направлених на підвищення боєздатності військ та більш ефективного ведення бойових дій", — додало військове командування.

Нагадаємо, у День українського добровольця головнокомандувач Збройних сил Олександр Сирський звернувся до українських воїнів. Він висловив подяку захисникам та запевнив, що військове керівництво зробить все, щоб кожному знайшлось місце в армії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.04.2024 19:41