Прощання з Дмитром Капрановим. Джерело: "Суспільне"

У Києві в Михайлівському Золотоверхому соборі попрощалися з Дмитром Капрановим (фото)

У четвер, 18 квітня, у Михайлівському Золотоверхому соборі відбулися прощальні заходи за українським письменником і громадським діячем Дмитром Капрановим. Він раптово помер 16 квітня у віці 56 років.

Про це повідомило "Суспільне". Попрощатися з митцем прийшли понад сотня людей.

Прощання з Дмитром Капрановим

Прощання з Дмитром Капрановим. Джерело: "Суспільне"

"Окрім родини та брата, Віталія Капранова, приїхав колишній президент України Петро Порошенко, генеральний директор театру імені Франка Євген Нищук, актор Ахтем Сеїтаблаєв, співак Олег Скрипка, письменники Андрій Кокотюха і Василь Шкляр", — йдеться в повідомленні.

Раніше родина письменника повідомляла, що причиною смерті стали проблеми зі серцем. Поховають Дмитра Капранова на Байковому кладовищі.

Що відомо про братів-близнюків Капранових

Брати Капранови

Брати Капранови. Джерело: tabloyid.com

Брати Дмитро та Віталій Капранови — українські письменники, видавці, публіцисти, громадські діячі та блогери. Вони народилися в Дубоссарах (нині Молдова). Дитинство минуло в Очакові, а вищу освіту здобували у Свердловську (зараз Єкатеринбург) та Москві.

Там же на початку 1990 видавали українську газету "Тинди-ринди" та журнал української фантастики "Брати". А 1998 року повернулися в Україну. Згодом організували перший конкурс української гостросюжетної літератури "Золотий Бабай" — тоді переміг роман Василя Шкляра "Ключ".

Видавництво "Зелений пес" вони заснували 2000 року, а 2019 року — YouTube-канал "імені Т. Г. Шевченка", де розповідали про історію України (станом на 16 квітня на ньому є 933 тисячі підписників). У лютому 2022 року, після початку повномасштабного вторгнення Росії, Капранови вступили до лав полку "Азов".

Нагадаємо, 16 квітня стало відомо, що на фронті загинув міський голова Лебедина, що в Сумській області, Олександр Бакликов. Він долучився до українського війська восени 2022 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 18.04.2024 13:22