Олександр Бакликов. Джерело: Facebook-сторінка міського голови Лебедина

У бою за Україну загинув мер Лебедина Олександр Бакликов

На фронті загинув міський голова Лебедина, що в Сумській області, Олександр Бакликов. Він долучився до українського війська восени 2022 року.

Про це повідомило "Суспільне" з посиланням на колишню заступницю міського голови Лебедина Олену Кірєєву.

Ще 13 вересня 2022 року Олександр Бакликов написав допис на своїй Facebook-сторінці, що долучиться до захисту України.

"Колишніх десантників не буває. І мені здоровому, досвідченому десантнику неймовірно боляче ховати наших дітей, які гинуть за Україну, за кожного з нас. І тому, я прийняв рішення, яке вважаю єдино правильним (інакше я не був би Бакликовим). Я відбув у відрядження для пришвидшення нашої перемоги. Сам багато чого вмію і зможу поділитися цим з молодшими братами по зброї. А чомусь ще й вони мене навчать", — зазначав він.

Міський голова Тростянця Юрій Бова та голова Недригайлівської громади Костянтин Волков теж залишили повідомлення про загибель Олександра Бакликова.

"Не можу досі повірити, на фронті загинув колега, друг Олександр Бакликов, міський голова міста Лебедин Сумської області. Він щодня боровся за своє місто та за свою країну! Важко підібрати слова, якого Героя ми втратили! Співчуваємо дружині та всім рідним", — вказав міський голова Тростянця Юрій Бова.

Олександра Бакликова з 2015 року було обрано на посаду Лебединського міського голови. 2020 року він знову переміг на виборах Лебединського міського голови та вдруге очолив громаду, проте у вересні 2021 року депутати підтримали дострокове припинення повноважень міського голови Лебедина. У травні 2022 року суд знову поновив Бакликова на посаді. Проте вже в вересні 2022 року він пішов на фронт.

Нагадаємо, що 15 квітня на Донеччині під час виконання бойового завдання загинув сержант 59 бригади Павло Петриченко. Він працював у фонді Сергія Притули й ініціював заборону онлайн-казино для військовослужбовців.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.04.2024 11:39