Фото ілюстративне. Джерело: соцмережі

Удари ІТ Army по російській економіці: в Мінцифри оприлюднили список "жертв" українських хакерів

Кіберспільнота України продовжує атаки на компанії країни-терориста. За останні декілька тижнів вдалося завдати збитків і призупинити роботу критично важливих обʼєктів на території Росії.

Про це повідомило Міністерство цифрової трансформації України. Та розповіли про головні результати.

"Зупинили роботу великих інтернет-провайдерів. Мегафон, Чебнет, Wifire, Netbynet не працювали в різних куточках країни-терориста. До речі, Мегафон не міг відновитися від атаки понад чотири доби", — йдеться в повідомленні.

Окрім того, українські хакери атакували "Газпром космічні системи". Це частково зупинило роботу одного з найбільших спонсорів тероризму — "Газпрому". Також перестали працювати деякі державні сервіси з фінансів, які повʼязані з компанією.

"Уразили "Супутниковий зв’язок". Його використовують військові. Наявність мережі необхідна для багатьох військових операцій, тому ця атака була стратегічно важливою", — додали в Мінцифри.

Там також розповіли про вимушену зупинку Центробанку Росії. Частково не працювала навіть система міжбанківських платежів — це потужний удар по економіці ворога.

"Ви також можете долучитися до наступної атаки, оскільки частиною ІТ Армії може стати кожен. Для цього треба просто встановити програмне забезпечення зі сайту IT ARMY. Подальше налаштування та виконання атак вже не потребуватиме вашої уваги", — підсумували в Міністерстві цифрової трансформації України.

Нагадаємо, що декілька днів тому українські хакери атакували декілька урядових та інших порталів Росії. Зокрема, йдеться про метрополітен Москви та загальноросійську систему оплати проїду "Трійка".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 28.03.2024 19:28