Фото: Telegram-канал Олега Синєгубова

З'явилися нові подробиці ракетного удару по будинку у Харкові

Рашисти ввечері 29 січня влучили ракетою по житловому будинку у Харкові. Повністю зруйновано четвертий поверх і частково третій поверх будівлі.

Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в ефірі телемарафону повідомив, що пошкоджений будинок можуть знести.

За його словами, зараз рятувальники визначають аварійність цього будинку. 

"Частково він, напевно, буде знесений, оскільки основне зараз завдання — це усунути там аварійність. Є ризик того, що якась стіна може самостійно обрушитися і зруйнуватися", — пояснив він.

Голова ОВА зазначив, що також буде обстежено будинки поряд, оскільки ракета окупантів влучила в історичну забудову Харкова, а тому могли від вибухової хвилі постраждати дахи й інших будинків. Синєгубов наголосив, що нині у зруйнованому будинку проживати не можна.

"Найближчим часом там проведуть експертизу щодо порушення несучих конструкцій цієї будівлі", — додав голова ОВА.

Після усіх обстежень влада міста вирішить щодо відновлення або знесення будівлі. За необхідності міська влада може надати мешканцям тимчасове місце для проживання в Харківській області.

Ракетний обстріл будинку у Харкові  що відомо

Рашисти у ніч на понеділок, 30 січня, вдарили ракетою по будинку у Харкові. Загинула одна людина, ще троє постраждали. Вибух частково зруйнував дах і верхній поверх 4-поверхового будинку. Орієнтовна площа руйнувань — 450 кв. м.

Пожежу, яка виникла після вибуху, локалізували о 23:38, а повністю ліквідували о 03:18.

Нагадаємо, 29 січня російські загарбники атакували Бериславський район Херсонської області запалювальними боєприпасами. Також цього дня окупанти обстріляли Херсон. Внаслідок прильоту по міській лікарні поранення отримала медсестра.

Війна, 30.01.2023 12:47