Фото: скріншот

Рашисти обстріляли Херсонщину запалювальними боєприпасами (відео)

У неділю, 29 січня, російські загарбники атакували Бериславський район Херсонської області запалювальними боєприпасами.

Про це повідомила прес-служба Херсонської ОВА.

"Бериславський район зараз. Рашисти атакують мирні населені пункти забороненими запалювальними боєприпасами", — йдеться у повідомленні ОВА.

Інформація про постраждалих та руйнування наразі не надходила.

Варто зауважити, що запалювальні боєприпаси заборонені для використання згідно з нормами міжнародного права.

Запалювальні боєприпаси

До цієї зброї належать запалювальні речовини і засоби їх бойового застосування. Вона призначена для знищення особового складу, ушкодження озброєння та військової техніки, споруд та інших об’єктів.

Запалювальний снаряд дистанційної дії складається з корпусу, пригвинтової головки, запалювальних елементів (металевих оболонок, заповнених запалювальними речовинами), діафрагми, вибивного заряду і дистанційного підривника (трубки).

У польоті форс вогню від детонатора через певний проміжок часу запалює елементи і вибивний заряд. Порохові гази вибивного заряду зривають головку і з великою швидкістю викидають запальні елементи (температура горіння до 3000 °С).

Дія запалювального снаряду схожа на феєрверк. Коли снаряд розривається у повітрі, з нього вилітає безліч дрібних яскравих частинок, які повільно падають на землю.

Запалювальні снаряди призначені для ураження живої сили та техніки противника шляхом створення сильної пожежі, а також безпосереднім влучанням.

Нагадаємо, 29 січня російські загарбники обстріляли Херсон. Внаслідок прильоту по міській лікарні поранення отримала медсестра.

Війна, 29.01.2023 22:40