Фото: Кремль

Джонсон розповів, як Путін погрожував йому ядерним ударом

Перед вторгненням РФ в Україну президент Росії Володимир Путін телефоном спілкувався з на той час прем’єром Великої Британії Борисом Джонсоном. Російський диктатор вже тоді погрожував ракетним ударом.

Про це Борис Джонсон розповів у документальному фільмі "Путін проти Заходу", який 30 січня вийде на телеканалі "BBC 2".

"У якийсь момент він (Путін, — ред.) ніби пригрозив мені і сказав: "Борисе, я не хочу завдавати тобі болю, але з ракетою це займе всього хвилину", або щось у цьому дусі", — розповів Джонсон.

Так диктатор нібито відповів на слова тогочасного британського прем’єра про катастрофічні наслідки від війни в Україні.

За даними ЗМІ, розмова Путіна з Джонсоном відбувалася в лютому 2022-го.

"Я думаю, що, судячи з його (Путіна, – ред.) дуже спокійного тону, з тієї відстороненості, яка в нього була, він просто підігравав моїм спробам схилити його до перемовин", — зазначив екс-прем'єр Британії.

Окрім цього, у ході розмови Джонсон також намагався переконати Путіна, що Україна "найближчим часом" не вступить до НАТО, та попереджав його, що будь-яке вторгнення означатиме "більше, а не менше НАТО" біля кордонів РФ.

Нагадаємо, днями колишній прем'єр Великої Британії Борис Джонсон приїжджав в Україну. У межах свого візиту Борис Джонсон зустрівся з Володимиром Зеленським, а також відвідав Бучу та Бородянку

Війна, 30.01.2023 08:20