Наталія Гуменюк. Джерело: Ukraine Media Center

Нічний обстріл 28 березня: Гуменюк назвала головну ціль ворога

У ніч на четвер, 28 березня, ворог намагався атакувати об'єкти енергетичної інфраструктури на Півдні України. Обстріл тривав понад чотири години.

Про це повідомила керівниця обʼєднаного пресцентру Сил оборони Півдня полковник Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону "Єдині новини".

"На Одещині ворог намагався поцілити по обʼєкту енергосистеми, але захисники повітряного простору відпрацювали бездоганно і збили обидва дрони, які заходили на область із моря", — каже Наталя Гуменюк.

За її словами, підсумки бойової роботи наразі уточнюються, але вже є інформація, що близько півтора десятка БпЛА вдалося збити. Головними цілями ворога були об'єкти енергосистеми та промислові об'єкти. При цьому вороги підступно спрямовували дрони через житлову забудову.

"Атака і бойова робота з її відбиття тривали майже чотири години. Працювали на різних напрямках, ворог заводив дрони і з акваторії Чорного моря, і через тимчасово окуповані території, намагався обійти всі можливі засоби захисту наші. Однак бойова робота була досить результативною, підсумки її ще підбиваємо, але знаємо, що близько півтора десятка дронів нам вдалося збити. Очевидно, що атакував ворог знову обʼєкти енергосистеми, намагався пошкодити і промислові обʼєкти, але підступно спрямовував дрони маршрутами через житлові будинки, внаслідок чого на Запорізькому напрямку через падіння уламків відбулася пожежа у приватному секторі", — підкреслила Гуменюк.

Раніше повідомлялось, що у ніч на четвер вночі у Запоріжжі пролунала серія вибухів. Внаслідок ворожої атаки "шахедами" є постраждалі. Згодом Іван Федоров повідомив про наслідки ворожих обстрілів. Він заявив, що російська армія атакувала цивільні об'єкти.

Нагадаємо, раніше Наталя Гуменюк заявляла, що Російська Федерація накопичила "Циркони" та може продовжити точковий ракетний терор України з акцентом на Київ. Вона наголосила, що для ворога залишається пріоритетним спосіб терористичного тиску. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.03.2024 09:36