Наталія Гуменюк. Джерело: ukr.radio

Чому Росія поставила на паузу масовані ракетні атаки: пояснення Гуменюк

Керівниця об'єднаного прес-центру Оперативного командування Південь Наталія Гуменюк пояснила, чому виникла пауза в масованих ракетних ударах по Україні з боку окупантів. Імовірно, що це пов'язано з так званими "виборами" в Росії та відсутністю літака типу А-50, який є навідником для ракетних ударів ворога.

У ефірі всеукраїнського телемарафону вона зазначила, що Сили оборони ретельно моніторять активність і стратегічну авіацію ворога, зокрема.

"Ми ретельно відстежуємо активність і стратегічної авіації в тому числі. І розуміємо, що певним чином пауза пов’язана з тим, що немає в повітрі літака типу А-50 — нема навідника, розвідувального центру", — сказала Наталія Гуменюк.

Також вона акцентувала увагу на нещодавньому "літакопаді" та назвала останні операції російської авіації "не дуже активними та не дуже результативними". 

"В результаті "літакопаду", який влаштували СО України для авіації росіян, це також дуже небезпечна операція наступного разу. Але тим не менш, вони не відмовились від проведення масованих ракетних ударів, тому що це основна перевага, яку вони мають і основні перемоги, які вони підсовують своєму диктаторові", — додає Наталя Гуменюк.

Нагадаємо, раніше в НАТО рішуче відреагували на масовані ракетні удари по Україні з боку РФВ оборонному блоці підкреслили, що "члени Альянсу вже надали Україні широкий спектр систем протиповітряної оборони й віддані подальшому зміцненню її обороноздатності".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.03.2024 17:08