Фото: Міненерго

Галущенко про масовані удари по енергетиці: "Загроза нікуди не зникла"

Загроза обстрілів енергетичної інфраструктури України нікуди не зникла. Окупанти продовжують керуватися своїм стратегічним задумом.

Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко під час робочої поїздки у Запоріжжя, пише "Укрінформ".

"Сьогодні ми працюємо в Запоріжжі, де насправді складна ситуація. Прифронтовий регіон, і дуже важливо забезпечити виконання тих завдань, які стоять перед нами з точки зору забезпечення споживачів безперебійним постачанням електроенергії", — заявив він.

Міністр пояснив, що на даний час труднощів побільшало, адже погіршилися погодні умови. Саме тому, за його словами, важлива оперативність та швидкість відновлення. Також він наголосив, що розслаблятися не варто, бо існує ризик обстрілів енергетичної інфраструктури України.

"Друге питання — це захист, як з точки зору магістральних, так і локальних ліній. Безумовно, одним з ключових питань є загроза масованих ударів по енергетиці, вона нікуди не зникла. Дуже важливо, аби ми не розслаблялися, розуміли, що такий ризик існує. Енергетика потерпає кожен день від ударів, це стосується, перш за все, прифронтових територій", — підкреслив Галущенко.

Посадовець проінформував, що система ППО зараз працює стабільно, проте потрібно її посилити.

"Найкращий захист енергосистеми — це підсилення системи ППО", — заважив він.

Нагадаємо, раніше у Міненергетики заявляли, що графіки відключення світла вже розроблені, але наразі їх не застосовують в жодній із областей. Електроенергії, яку генерують українські електростанції, достатньо для покриття потреб споживачів.

Додамо, раніше міністр енергетики України Герман Галущенко також заявляв, що блекаути в Україні можуть спричинити тільки стихійні лиха. Під час сильних морозів на території нашої країни не прогнозують тривалих відключень електроенергії. Але це не стосується можливостей військового впливу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.01.2024 17:17