Фото: pixabay

В Україні знеструмлено 1019 населених пунктів: у яких областях найбільше відключень

За інформацією "Укренерго", внаслідок поривів вітру та спрацювання автоматики станом на ранок 9 січня знеструмлено понад тисячу населених пунктів у восьми областях України.

Таку інформацію під час брифінгу в Медіацентрі "Україна Укрінформ" озвучив прес-офіцер ДСНС України Олександр Хорунжий.

"Найбільше знеструмлено у Дніпропетровській, Одеській, Миколаївській та Кіровоградській областях. Для відновлення електропостачання були залучені та працюють зараз бригади обленерго", зазначив він.

Олександр Хорунжий додав, що факторами, які вплинули на знеструмлення, є, зокрема, налипання мокрого снігу, ожеледь, різке зниження температури, різкі пориви вітру.

За даними "Укренерго", станом на ранок 9 січня через негоду сильний вітер та ожеледицю — знеструмлено 1019 населених пунктів. Зокрема, у Дніпропетровській області 324 населені пункти, в Одеській 268, в Миколаївській 215, в Кіровоградській 146, в Запорізькій 51, в Київській 4, в Чернігівській 6, в Чернівецькій 9. В Донецькій області понад добу 2.

"Ремонтні бригади обленерго роблять все можливе, щоб якнайшвидше заживити знеструмлених споживачів.  Але відновлення гальмують як складні погодні умови сильний вітер, мороз до -22 °C, товстий шар льоду на обладнанні, так і велика кількість завданих негодою пошкоджень повалені опори, чисельні обриви проводів", йдеться у повідомленні. 

В "Укренерго" також нагадали, що на сьогоднішній ранок через бойові дії та з інших причин без світла залишається 485 населених пунктів. Через обстріли є нові пошкодження в мережах обленерго в Донецькій, Харківській, Херсонській областях. Виконання аварійно-відновлювальних робіт буде проводитись в залежності від ситуації з безпекою та з дозволу військових, зазначили в компанії.

Нагадаємо, впродовж 8 січня в енергосистемі України був зафіксований рекордно високий рівень споживання. Громадян закликають економити електроенергію. У компанії "Укренерго" пояснили, що причина такого росту споживання електроенергії — початок робочого тижня та значне посилення похолодання в усіх регіонах України. Також в південному регіоні поступово відновлюється енергопостачання споживачів, які були знеструмлені через негоду.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

 

Суспільство, 09.01.2024 13:29