Фото: Pixabay

В Україні знову росте рівень споживання електроенергії: у які години потрібно зменшити користування електроприладами

В Україні 9 січня споживання енергії тримається на максимально високому рівні через посилення морозу. Станом на ранок споживання електроенергії на 5,8% перевищує вчорашні показники.

Про це повідомила прес-служба "Укренерго".

"Вчора, 8 січня, добовий максимум споживання був ввечері, він був на 9,5% вище, ніж відповідний показник у попередній робочий день 5 січня. Наразі, станом на 9:00 рівень споживання на 5,8% перевищує вчорашній показник, який вже був досить високим", — йдеться у повідомленні.

Причиною збільшення рівня споживання електроенергії є посилення морозів. Крім того, триває заживлення споживачів, знеструмлених через негоду в низці областей. Відтак, в регіонах, де відновлюється електропостачання, фіксується швидкий одномоментний зріст споживання.

"Це не тільки створює значне додаткове навантаження на електростанції, але й перевантажує мережі передачі та розподілу електроенергії", — зауважили в "Укренерго".

Компанія закликає споживачів після відновлення електропостачання не вмикати всі потужні прилади одночасно та економити електроенергію у пікові години.

"Просимо споживачів найближчими днями особливо уважно поставитись до використання енергоємних електроприладів протягом всього дня з 09:00 до 19:00. Щоб допомогти енергосистемі працювати збалансовано в таких складних умовах, будь ласка, споживайте електроенергію ощадливо", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше у Міненергетики заявляли, що графіки відключення світла вже розроблені, але наразі їх не застосовують в жодній із областей. Електроенергії, яку генерують українські електростанції, достатньо для покриття потреб споживачів.

Додамо, міністр енергетики України Герман Галущенко також заявляв, що блекаути в Україні можуть спричинити тільки стихійні лиха. Під час сильних морозів на території нашої країни не прогнозують тривалих відключень електроенергії. Але це не стосується можливостей військового впливу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 09.01.2024 12:35