Фото: "Мілітарний"

У НАТО рішуче відреагували на масовані удари РФ по Україні

Країни-члени Північноатлантичного альянсу продовжать підтримувати Україну після масованих ударів з боку Російської Федерації. НАТО й надалі зміцнюватиме обороноздатність Києва.

Відповідну заяву опублікувала прес-служба Альянсу, пише RMF FM.

"НАТО рішуче засуджує російські ракетні та безпілотні атаки на українських цивільних осіб, міста і селища. Це ще одна демонстрація спроби Путіна зламати рішучість України. Йому це не вдасться", — йдеться у повідомленні.

В оборонному блоці підкреслили, що "члени Альянсу вже надали Україні широкий спектр систем протиповітряної оборони й віддані подальшому зміцненню її обороноздатності".

"НАТО продовжує підтримувати право України на самозахист від агресивної війни Росії. Ми будемо стояти поруч з Україною стільки, скільки буде необхідно", — наголосили у прес-службі НАТО.

У НАТО згадали про Польщу

Прес-служба Альянсу згадала про ситуацію в Польщі та загрозу, яку несе війна для сусідніх з Україною країн. Представники НАТО відзначили, що "Блок посилює свою присутність і готовність від Чорного до Балтійського моря, в тому числі в Польщі", і що "Польща вже має понад 10 тисяч військовослужбовців Альянсу і значний військовий потенціал Альянсу, включаючи літаки НАТО, які захищають польське небо". НАТО і надалі оцінюватиме свою позицію і захищатиме кожен сантиметр Польщі".

Варто відзначити, що представники НАТО також нагадали про заяву Генсека Альянсу Єнса Столтенберга після того, як ракета РФ порушила повітряний простір Польщі. Столтенберг запевнив у повній солідарності з Польщею.

Нагадаємо, 2 січня російські терористи здійснили масовану атаку на Київ. Окупанти гатили по столиці різними типами ракет, у тому числі гіперзвуковими "Кинджалами". Загалом у просторі Києва та області Сили протиповітряної оборони знищили 61 ракету, з них — близько 10 "Кинджалів".

Варто відзначити, що масовані атаки Російської Федерації по Україні не залишились без уваги Європейського Союзу. Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель заявив, що Москва відповість за свої воєнні злочини.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.01.2024 14:38