Дмитро Кулеба. Джерело: МЗС України

Нової військової допомоги США не вистачить для перемоги над Росією, — Кулеба

Союзники України повинні активізувати виробництво зброї для посилення допомоги Україні. Це необхідно, оскільки відновлення військової підтримки США замало для перемоги над Росією.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв’ю The Guardian.

За його словами, союзники України повинні перейти від "висловлення співчуття українцям і обіцянок допомогти у відновленні до запобігання загибелі людей і руйнування країни".

Міністр закордонних справ пояснив, що відновлення військової допомоги США після місяців затримки в Конгресі не буде достатнім для перемоги над Росією.

"Жоден окремий пакет не може зупинити росіян. Що зупинить росіян — то це об'єднаний фронт всієї України та всіх її партнерів", — наголосив він.

Кулеба також закликав Захід збільшити виробництво озброєнь, як це зробила Україна, позаяк наразі Росія випускає приблизно вдесятеро більше зброї на тлі нестачі засобів протиповітряної оборони в Києві.

"Коли я бачу, чого досягнула Росія у розбудові оборонно-промислової бази за два роки війни, і чого досягнув Захід, я думаю, що з боку Заходу щось не так. Захід повинен усвідомити, що ера миру в Європі закінчилася", — наголосив голова української дипломатії.

За оцінкою очільника МЗС, пік військово-промислового виробництва в союзників України очікується не раніше кінця 2024 року.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що його колеги з країн "Великої сімки" визначили "конкретні кроки", які потрібні для допомоги Києву у війні з агресором.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.04.2024 17:21