Конгрес США. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

ППО та артилерійські засоби від США: Україні відправлять військовий пакет одразу після голосування в Конгресі

У Пентагоні заявили, що Україна отримає пакет військової допомоги одразу після того, як Конгрес Сполучених Штатів Америки схвалить відповідний законопроект. Зокрема, до нього увійдуть артилерійські засоби та системи протиповітряної оборони.

Про це повідомив журналіст "Голосу Америки" Остап Яриш, посилаючись на речника Міноборони США Пета Райдера.

"Щойно допомогу Україні схвалять у Палаті представників та Сенаті, в Пентагоні готуються оперативно надіслати Києву пакет озброєнь, який серед іншого включатиме спроможності ППО та артилерії", — йдеться у повідомленні. 

Фото: скріншот сторінки Х Остапа Яриша

Фото: скріншот сторінки Х Остапа Яриша

Видання Politico також пише, що Пентагон готує пакет військової допомоги, який включатиме засоби артилерії та ППО. За словами двох американських чиновників, США швидко схвалять пакет озброєнь для України.

Вказується, що адміністрація американського президента Джо Байдена ще не прийняла остаточного рішення щодо того, наскільки великим буде транш і що в ньому буде. Проте представники Міністерства оборони США вже працюють над вмістом пакета.

"Вони дуже швидко передадуть цю рекомендацію держсекретареві, і незабаром після цього вона потрапить до президента", — заявив співрозмовник видання.

Як відомо, Конгрес США з минулої осені не може дійти згоди щодо прохання президента Джо Байдена виділити нові кошти на фінансування допомоги Україні. Цього року Сенат США схвалив законопроект, який передбачає виділення близько 60 мільярдів доларів на фінансування допомоги Україні. Документ передали до Палати представників, але там його досі не винесли на розгляд.

Нагадаємо, 17 квітня спікер Палати представників США республіканець Майк Джонсон заявив, що Сполучені Штати Америки планують винести на розгляд законопроект про допомогу Україні та Ізраїлю уже цього тижня. Голосування планують провести до вечора суботи, 20 квітня.

Крім того, 17 квітня  нижня палата американського парламенту опублікувала текст законопроекту для допомоги Україні. Київ може отримати балістичні ракети ATACMS, але лише за умови, якщо це не шкодитиме інтересам нацбезпеки США.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 19.04.2024 21:34