Майк Джонсон. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Допомога Україні та Ізраїлю: Джонсон назвав дату голосування

Сполучені Штати Америки планують винести на розгляд законопроект про допомогу Україні та Ізраїлю уже цього тижня. Голосування планують провести до вечора суботи, 20 квітня.

Про це у листі до членів нижньої палати Конгресу написав спікер Палати представників США республіканець Майк Джонсон, пише "Європейська правда", посилаючись на Axios.

За його словами, тексти трьох окремих законопроектів про допомогу Ізраїлю, Тайваню та Україні будуть опубліковані до вечора, 17 квітня. Джонсон пояснив, що ці документи про допомогу союзникам США будуть об'єднані процедурно, а їхнє внесення дозволить провести обговорення можливих поправок.

"Очікуємо фінального голосування за схвалення цих законопроєктів ввечері в суботу", — заявив спікер нижньої палати Конгресу.

Як відомо, Конгрес США з минулої осені не може дійти згоди щодо прохання президента Джо Байдена виділити нові кошти на фінансування допомоги Україні. Цього року Сенат США схвалив законопроект, який передбачає виділення близько 60 мільярдів доларів на фінансування допомоги Україні. Документ передали до Палати представників, але там його досі не винесли на розгляд.

Варто зазначити, що багато ультраправих законодавців виступають проти надсилання додаткової допомоги саме Україні. Інші занепокоєні тим, що Джонсон не включає у пакет заходи з безпеки на кордоні США та Мексики.

Нагадаємо, 14 квітня голова розвідувального комітету Палати представників, конгресмен-республіканець Майк Тернер повідомив, що вже цього тижня Палата представників США розгляне законопроект фінансування допомоги Україні у війні з Російською Федерацією. Це питання, за його словами, повинне отримати переважну підтримку конгресменів.

Колишній президент Сполучених Штатів Дональд Трамп заявив, що підтримує ухвалення законопроекту про допомогу для України. Однак ці кошти мають надати на умовах позики.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 17.04.2024 19:22