Фото ілюстративне зі соцмереж

Рада схвалила законопроект про ліквідацію КРАІЛ і заборону реклами грального бізнесу у першому читанні

У середу, 24 квітня, Верховна Рада схвалила за основу законопроект про посилення контролю за гральним бізнесом. Він також передбачає ліквідацію Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ).

Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев. За його словами, ініціативу підтримали 272 депутати України.

"ВРУ прийняла доопрацьований законопроект N9256-д про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою боротьби з ігровою залежністю (лудоманією) та вдосконалення державного регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор та лотерей за основу", — написав він у Telegram.

За його словами, цей законопроект має допомогти розв'язати проблеми загострення поширення ігрової залежності під час воєнного стану, зокрема, серед військовослужбовців, які перебувають в екстремальних стресових умовах, що може спричиняти підвищені ризики формування ігрової залежності.

Законопроект про ліквідацію КРАІЛ і заборону реклами грального бізнесу: основні положення

Документом, зокрема, передбачається:

  • посилення вимог до реклами азартних ігор. Також пропонується збільшення штрафних санкцій за порушення у цій сфері (з 300 до 600 мінімальних заробітних плат), у тому числі повторне порушення передбачено як нову підставу для анулювання ліцензії організатора азартних ігор;
  • уточнення та деталізація порядку та наслідків проведення фактичних перевірок;
  • буде запроваджена система заходів щодо запобігання та протидії функціонуванню заборонених азартних ігор та/або гральних закладів, у тому числі шляхом моніторингу мережі інтернет щодо виявлення вебсайт та/або мобільних застосунків, які надають доступ на території України до азартних ігор в мережі інтернет без відповідної ліцензії.

Нагадаємо, 2 квітня президент Володимир Зеленський провів нараду зі Службою безпеки України, Мінцифри, Держспецзв’язку та секретарем РНБО щодо ситуації з онлайн-казино.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 24.04.2024 15:45