Фото ілюстративне зі соцмереж

Комітет Верховної Ради одностайно схвалив законопроект про посилення контролю за гральним бізнесом

У четвер, 4 квітня, Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики одностайно погодив законопроект про посилення контролю за гральним бізнесом. Він також ліквідував Комісію з регулювання азартних ігор і лотерей (КРАІЛ).

Про це повідомив перший заступник голови комітету, народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Железняк.

Він наголосив, що, крім передання функцій КРАІЛ на Мінцифри, в законі є низка важливих речей:

  • обмеження реклами азартних ігор (у тому числі недопустимість спекуляцій на темі війни та волонтерства) та заборона спонсорства;
  • визначення додаткових інструментів для обмеження відвідування гральних закладів і участі в азартних іграх для потенційно вразливих категорій населення на період воєнного стану;
  • вдосконалення інструментів контролю за гральним бізнесом (контрольні закупівлі, моніторинг мережі Інтернет);
  • встановлення додаткових критеріїв для анулювання ліцензій, вдосконалення вимог щодо бездоганної ділової репутації посадових осіб організаторів азартних ігор, встановлення вимог до надавачів послуг у сфері азартних ігор.

Поза тим Ярослав Железняк звернув увагу на ще один важливий нюанс, що стосується практичного застосування закону після його остаточного ухвалення Верховною Радою.

"Підтримую обмеження. Але все це запрацює на практиці лише одночасно з ефективною боротьбою з тінню. Міскодінг закрили майже, а ось дропери та крипта досі літає. Інакше обмеження можуть штовхнути частини людей у тінь, що не є метою закону. Тому будемо давати норми, щоби ще обмежити фінансові шлюзи", — наголосив заступник комітету.

Нагадаємо, що 2 квітня президент Володимир Зеленський провів нараду зі Службою безпеки України, Мінцифри, Держспецзв’язку та секретарем РНБО щодо ситуації з онлайн-казино.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 04.04.2024 14:55