Фото: ілюстративне Джерело: tvoemisto.tv

У Києві евакуйовують дві лікарні через інформаційні провокації окупантів, — КМВА

У п'ятницю, 26 квітня, київська влада терміново розпочинає евакуацію двох лікарень, розташованих на вулиці Богатирській. Це пов'язано з інформаційними провокаціями російських загарбників щодо можливих обстрілів даних об'єктів.

Про це у Telegram-каналі повідомляє Київська міська держадміністрація.

В адміністрації зазначили, що оскільки в інтернет-медіа масово поширюється відео, де фактично анонсований удар РФ по цих медичних закладах. І що, нібито, в цих лікарнях перебувають військові.

"Це абсолютна брехня і провокація ворога, яку він намагається використати для удару по соціальній інфраструктурі столиці. Щоб убезпечити хворих дітей, їхніх батьків і медичний персонал, влада столиці зараз робить усе можливе, аби перевезти пацієнтів та медиків в інші медзаклади столиці", — йдеться у повідомленні КМВА.

Київська влада звернулася до СБУ, Міністерства охорони здоров'я за допомогою та поінформувало про заходи, які вживає для збереження життя й здоров'я пацієнтів і персоналу лікарень.

Що сказав глава білоруського КДБ Іван Тертель

Цілком імовірно, що дії київської влади пов'язані з непрямими погрозами удару по столичних лікарнях голови КДБ Білорусі Івана Тертеля. Він на засіданні Всебілоруських народних зборів, керівником яких було обрано Олександра Лукашенка, заявив про "терористів", які перебувають у лікарні.

За його словами, в Україні діють формування з білорусів, які беруть участь у військових діях на боці ЗСУ та нібито мають намір здійснити вторгнення на територію РБ.

"Усі ці особи, їхня діяльність, їхні плани комітету відомі. У боротьбі з тероризмом діємо за законами воєнного часу рішуче і без вагань. Серед терористів та їхніх посібників є і вбиті, і поранені. Без сумніву, всіх їх спіткає заслужена кара, навіть попри те, що своїм логовом вони обрали київські лікарні за адресою Богатирська, 30 і 32, де фактично ховалися за спинами хворих дітей", — сказав Тертель під час засідання.

Нагадаємо, 26 квітня російські окупанти під час обстрілу Харківської області двома авіабомбами поцілили у підстанцію та житловий будинок в місті Дергачі. Троє дітей та жінка постраждали внаслідок цього удару: у чотирирічного хлопчика діагностовано травму голови, а в 16-річної дівчини поранена нога. Ще одна п'ятирічна дівчинка дістала гостру реакцію на стрес.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.04.2024 16:42