Вибухи в Джанкої. Скріншот з відео

У мережі опублікували перші супутникові знімки наслідків удару ЗСУ по аеродрому в Джанкої

У п'ятницю, 19 квітня, у мережі з'явились перші супутникові знімки з наслідками удару Збройних сил України по аеродрому у тимчасово окупованому Джанкої. "Бавовна" відбулася ще 17 квітня. 

Як повідомляє "Радіо Свобода", на знімках видно пошкодження біля складу боєкомплектів та систем протиповітряної оборони, які були розташовані на аеродромі.

Водночас авіаексперт Анатолій Храпчинський у коментарі проекту наголосив, що згідно із супутниковими знімками, від ракетного удару були також уражені системи, що задіяні в роботі РЛС та ППО.

"На знімках ми бачимо точкові удари по засобам ППО, що вивело їх з ладу, та ураження складу БК ворога. Слід зауважити, що після завдання ударів, більшість авіації була передислокована", — пояснив експерт.

Спутникові знімки аеродрому в Джанкої

Супутниковий знімок аеродрому в місті Джанкой. Джерело: "Схеми"

Що відомо про удар ЗСУ по аеродрому у Джанкої 17 квітня

Як повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України, внаслідок успішної операції ЗСУ на військовому аеродромі міста Джанкой знищено або критично пошкоджено:

  •  чотири пускові установки ЗРК С-400;
  •  три радіолокаційні станції;
  •  пункт управління засобами ППО;
  •  апаратуру спостереження за повітряним простором "Фундамент-М".

Супутникові знімки наслідків удару ЗСУ по аеродрому в Джанкої

Супутниковий знімок аеродрому в місті Джанкой. Джерело: "Схеми"

"Кількість уражених або знищених об’єктів авіації ворога та чисельність втрат серед особового складу російської окупаційної армії уточнюється", — додають в ГУР.
 
Супутниковий знімок наслідків удару по аеродрому у місті Джанкой

Супутниковий знімок аеродрому в місті Джанкой. Джерело: "Схеми"

Нагадаємо, партизанський рух "Атеш" заявив, що у ніч 17 квітня у Джанкої було завдано удару в районі командного пункту п'ятого зенітного ракетного дивізіону 18 зенітного ракетного полку 31 дивізії ППО четвертої армії Повітряно-космічних сил РФ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.04.2024 17:38