В Україні остаточно заборонили ОПЗЖ

15 ВЕРЕСНЯ 2022 22:54

Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду України 15 вересня відхилив апеляційну скаргу проросійської політичної партії "Опозиційна платформа – За життя" й у такий спосіб остаточно заборонив її діяльність в Україні.

Про це повідомила пресслужба Служби безпеки України, пише TrueUA.

У СБУ зазначили, що рішення про заборону функціонування ОПЗЖ ухвалили на підставі указу президента і рішення РНБО. Вони ґрунтувалися на доказах деструктивної діяльності, зібраних у межах реагування СБУ на загрозу національній безпеці.

"Ідеться передусім про демонстративну підтримку і популяризацію агресивної антиукраїнської політики Росії як на рівні керівництва, так і рядових її членів. ОПЗЖ фактично ретранслювала офіційну позицію країни-агресора щодо України й завдавала значної шкоди інтересам нашої держави", – ідеться у повідомленні.

Встановлено причетність провідних функціонерів ОПЗЖ до діяльності, яка створює реальні загрози національним інтересам, безпеці, суверенітету та територіальній цілісності України, зазначили у відомстві.

"Таким чином, рішення про заборону ОПЗЖ є остаточним і не підлягає оскарженню, а притягнення до відповідальності членів партії, які шкодили інтересам України, триває", – наголосили в СБУ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що політтехнологу Медведчука повідомлено про підозру в держзраді.

Політика, 15.09.2022 22:54