Фото: Getty Images \ Global Images Ukraine

Засідання "Рамштайну-21": глава Пентагона озвучив найвищий пріоритет для України

Для України під час сьогоднішнього засідання "Рамштайну" найвищим пріоритетом буде посилення систем протиповітряної оборони. Також увагу приділятимуть артилерійським системам.

Таку заяву зробив глава Пентагона Ллойд Остін на відкритті засідання Контактної групи.

"Ми сьогодні особливо зосереджуватимемося на посиленні українських систем ППО для того, щоб Україна дійсно могла закривати своє небо. Це для нас сьогодні найвищий пріоритет", — сказав посадовець.

Остін також наголосив, що Україна також потребує більшої кількості артилерійських систем. Це, на думку глави Пентагона, дозволить Силам оборони звільнити територію, яка перебуває під контролем російських загарбників.

Ллойд Остін пообіцяв, що союзники робитимуть все, що в їх силах, аби допомогти Україні.

"Рамштайн-21": що відомо про зустріч

Зустріч проходить у віртуальному форматі. У засіданні беруть участь представники близько 50 країн.

На початку зустрічі також виступив президент України Володимир Зеленський. Він підкреслив роль учасників "Рамштайну" у збереженні майбутнього світу та закликав їх надати Україні боєприпаси, системи Patriot та інше озброєння.

Чого очікує Україна від зустрічі

Напередодні український гарант інформував, що на засіданні союзники будуть говорити про те, як якнайшвидше подолати складнощі й проблеми, які накопичились за півроку, коли Україна чекала рішень про американську підтримку. 

Варто зазначити, що 21-ше засідання Контактної групи відбувається через кілька днів після схвалення великого пакета підтримки від США, на який Україна чекала протягом останніх шести місяців.

Нагадаємо, 19 березня міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін заявив, що партнери України не мають планів щодо зміни формату засідань Контактної групи з питань оборони України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.04.2024 16:08