Фото: Telegram Михайла Федорова

Військові отримають 2 тисячі засобів РЕБ ближньої дії українського виробництва: у чому їхня особливість

На фронт передадуть дві тисячі засобів радіоелектронної боротьби (РЕБ) малої дальності українського виробництва. Вони необхідні для глушіння російських безпілотників та захисту позицій Збройних сил України.

Про це повідомив віце-прем'єр, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

"Передаємо на фронт дві тисячі одиниць РЕБу ближньої дії, створеного українськими розробниками — учасниками кластера Brave1", — написав він у Telegram.

Він підкреслив, що до повномасштабної війни в Україні не було жодної розробки РЕБу ближньої дії. Проте завдяки системній роботі Brave1 ця сфера почала розвиватися. 

"Вже сьогодні є десятки технологічних рішень, які держава може купувати для фронту", — зазначив міністр.

За його словами, більшу частину закупленого РЕБу Генштаб уже розподілив та передав військовим на найгарячіші ділянки фронту.

"Далі контрактуватимемо нові партії. Наше стратегічне завдання — щоб кожен підрозділ та кожна одиниця техніки, яка потребує захисту РЕБ, його отримала. А ціллю Brave1 залишається пошук і підтримка розробників, щоб технологічно посилити військових", — наголосив Федоров.

Засоби радіоелектронної боротьби малої дальності: у чому їхня особливість

РЕБ ближньої дії, зокрема "окопний", точково захищає військових та їхні позиції, бронетехніку та автомобілі для евакуації. Він глушить російські FPV-дрони, дрони-скидачі й дрони-розвідники.

"Це десятки тисяч збережених життів та одиниць техніки", — зазначив Федоров.

Нагадаємо, раніше речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат заявив, що місцеві громади можуть самостійно закуповувати засоби радіоелектронної боротьби з метою протидії російським повітряним цілям.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.04.2024 16:25