Фото: konkurent.ua

Чи вручатимуть українцям повістки через месенджери: остаточна відповідь

На цей час видачі повісток через месенджери не передбачено. Це неможливо зробити, поки немає якісного реєстру військовозобов'язаних.

Таку заяву зробив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, пише LIGA.net.

Чиновник відреагував на слова члена оборонного комітету Верховної Ради Федіра Веніславського, який повідомив, що у Верховній Раді хочуть нормативно дозволити розсилати повістки у Viber чи Telegram. За його словами, технічні можливості дозволять встановити, що конкретна особа прочитала повідомлення й ознайомилася з повісткою.

Федоров переконаний, що висловлювання Веніславського вирвані з контексту. 

"Не думаю, що це серйозне політичне бачення. Це неможливо зробити, поки немає якісного реєстру військовозобов'язаних, а до ідентифікатора реєстру не прив'язаний верифікований номер телефону", — заявив міністр. 

В нашій країні відсутня верифікація номера телефону та особи.

"Я навіть не говорю зараз про Конституцію та постанови. Чисто технічно це неможливо зробити умовно в цьому році", — додав Федоров.

Нагадаємо, раніше Федір Веніславський заявляв, що українці можуть отримувати повістки за допомогою месенджерів у найближчому майбутньому. У парламенті розглядають таке вручення військовозобов'язаним особам.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 03.04.2023 09:27