Фото: dw.com

Яких нардепів від ОПЗЖ достроково позбавлять мандатів: ЗМІ назвали нові прізвища

Депутати від колишньої ОПЗЖ достроково позбудуться мандатів через наявність у них російських паспортів. Відповідний Указ президента України повинен з'явитись вже найближчим часом.

Про це повідомляє LB.ua з посиланням на власні джерела в парламенті.

Як відомо, стаття 81, пункт 4 Конституції передбачає позбавлення мандату у разі припинення громадянства або виїзду на постійне проживання за межі України.

"Найближчим часом очікуємо на новий Указ (президента) про позбавлення українського громадянства декількох нардепів Верховної Ради від колишньої фракції ОПЗЖ. На підставі наявності у них російських паспортів", — зазначило джерело.

За наявною інформацією, йдеться про наступних депутатів:

  • Олександр Пономарьов;
  • Наталія Королевська;
  • Юрій Солод;
  • Олег Волошин.

Після відповідного Указу президента пройде голосування у Верховній Раді.

"Далі — за планом голосування у парламенті за дострокове припинення їх повноважень, як це вже було у січні", — прогнозують у Верховній Раді.

Нагадаємо, Верховна Рада 13 січня позбавила депутатських мандатів трьох колишніх представників забороненої в Україні партії "Опозиційна платформа – За життя" – Віктора Медведчука, Тараса Козака, Ріната Кузьміна. Також позбавлено мандатів позафракційних нардепів – Андрія Аксьонова й Андрія Деркача. Останній перебуває під санкціями США. У 2021 році Рада нацбезпеки й оборони України також ввела проти нього санкції.

Політика, 23.01.2023 15:08