Володимир Зеленський. Джерело: president.gov.ua

Зеленський заявив, що Росія хоче зірвати Глобальний саміт миру у Швейцарії

Українська розвідка дізналася про план Росії з перешкоджання Глобальному саміту миру у Швейцарії, який запланували на середину червня.

Про це президент України Володимир Зеленський заявив 24 квітня під час зустрічі з українськими й іноземними дипломатами.

За його словами, розвідка України має "конкретні дані" про те, що Росія "не просто хоче зірвати Глобальний саміт миру, але й має конкретний план, як це зробити: як зменшити участь країн, як діяти, щоби миру не було ще довше".

"І ми разом повинні цьому протидіяти — повинні працювати в єдності заради справедливого миру", — закликав він.

Зеленський наголосив, що Україна та союзники однаково зацікавлені в притягненні Росії до відповідальності, саме саміт миру у Швейцарії "дає всім нам реальний шанс на справедливий мир і відновлення дієвості міжнародного права".

Дводенна конференція високого рівня щодо врегулювання війни в Україні — інавгураційний Саміт миру — відбудеться у Швейцарії 15 і 16 червня.

"Зараз по суті не залишилося міжнародних норм, які б Росія не порушила. Статут ООН, основні конвенції та безліч двосторонніх договорів з Україною та іншими державами відкинуті божевіллям, яке царює в Кремлі. Утім, мир все одно повинен настати — і повинен бути, що важливо, справедливим, щоб не відкривати дорогу іншим війнам", — наголосив український президент.

Нагадаємо, декілька днів тому Зеленський заявив, що представницький Глобальний саміт миру здатен розв’язати питання, які перед ним поставлені. На ньому Україна хоче спочатку узгодити без Росії документ за всіма найактуальнішими пунктами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 24.04.2024 19:25