Фото: Telegram-канал Володимира Зеленського

Британська розвідка озвучила спражню кількість ліквідованих рашистів у Макіївці в новорічну ніч

1 січня 2023-го ЗСУ вдарили по території розміщення російських військ у Макіївці. Тоді Росія заявила про 89 загиблих, хоча насправді втрати окупанта сягнули понад 300 осіб.

Про це свідчать дані британської розвідки.

Розвідувальники зазначають, що більшість рашистів загинули або зникли безвісти, а не поранені, як розповіли в Міноборони РФ.

Зазначимо, що після удару РФ публічно визнала про 89 загиблих російських військових.

"Російські офіційні особи вирішили, що уникнути коментарів буде неможливо через широко поширену критику російського командування щодо інциденту. Різниця між кількістю втрат, яку визнала Росія, та справжньою загальною кількістю вказує на поширену дезінформацію в російських публічних повідомленнях", — наголосили в розвідці.

Британці також пояснюють, що зазвичай така різниця в даних виникає через поєднання навмисної брехні, дозволеної вищим керівництвом, і передачі неточних звітів нижчими посадовими особами.

Дані британської розвідки щодо обстрілу в Макіївці у новорічну ніч.

Нагадаємо, близько опівночі 1 січня в окупованій Макіївці українські військові знищили будівлю училища, у якому базувалися рашисти.

Тоді в Генштабі ЗСУ повідомили, що в зазначеному населеному пункті знищено та пошкоджено до десяти одиниць військової техніки ворога.

"Санта упакував в мішки близько 400 трупів росіян. Ще близько 300 отримали поранення різного ступеню важкості. Цікаво, що все це відбулося в новорічну ніч", — повідомили згодом у СтратКомі ЗСУ.

Цей удар, за даними аналітиків Інституту вивчення війни, призвів до сильної критики російського керівництва з боку суспільства РФ. Відтак, аж 2 січня Міноборони Росії заявило про удар шістьма снарядами HIMARS з боку України та 63 загиблих російських солдатів. До 4 січня це число, за версією РФ, зросло до 89.

Війна, 28.01.2023 10:37