Джо Байден. Джерело: Facebook

Чому Байден зволікає з наданням зброї Україні: роз'яснення Зеленського

Президент США Джо Байден остерігається ядерного удару з боку Російської Федерації. Саме тому Вашингтон дуже обережний у постачанні зброї Києву.

Таку заяву зробив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю The Washington Post.

На запитання журналіста щодо обережності Байдена у питанні постачання Україні зброї Зеленський відповів, що лідер США побоюється ядерного конфлікту.

"Я думаю, що він обережно ставиться до ядерної атаки з боку Росії", — заявив Зеленський. 

На його думку, Володимир Путін не став би ризикувати обміном ядерними ударами, але він визнав, що російський лідер непередбачуваний: "Він божевільний. У світі немає нікого, хто міг би на 100 відсотків сказати вам, що він робитиме. Ось чому Байден обережний".

Нагадаємо, на думку президента Володимира Зеленського, російський диктатор Володимир Путін віддасть усі захоплені території у разі виходу українських Збройних сил на лінію фронту до початку повномасштабної війни.

Раніше Володимир Зеленський заявив, що російський диктатор Володимир Путін повинен програти у війні з Україною. Коли він програє, демократичний світ отримає хорошу перспективу на покоління вперед.

Водночас Зеленський не виключає проведення нового контрнаступу української армії до кінця 2024 року. Це відбудеться у разі стабілізації фронту, що дозволить Україні озброїти та навчити нові бригади.

Ще 20 березня, радник президента США Джейк Салліван приїхав до Києва з неоголошеним візитом. Він запевнив, що Конгрес проголосує допомогу Україні на 60 мільярдів доларів.

Також Салліван переконаний, що Російська Федерація вже програла війну проти України, адже Кремль не зумів виконати свої плани на повномасштабне вторгнення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 29.03.2024 23:49