Фото: Telegram-канал Володимира Зеленського

Дефіцит значний: "Укренерго" розповіло про ситуацію з електрикою в країні

З початком нового тижня в країні збільшилось споживання електроенергії. Станом на ранок 30 січня дефіцит в енергосистемі значний.

Про це йдеться у повідомленні "Укренерго".

Внаслідок 13 ракетних та 15 дронових атак завдано суттєвих пошкоджень об’єктам високовольтної мережі та електростанціям. Наголошується, що енергосистема все ще відновлюється після попередніх серій ворожих ракетних обстрілів, які спричинили пошкодження енергоблоків електростанцій. В результаті виробництво електроенергії на працюючих електростанціях не може повністю покрити споживання.

"До всіх обленерго доведені ліміти споживання, які діють упродовж доби. Нагадуємо, кожний обленерго у своєму регіоні складає графіки планових погодинних відключень, які мають забезпечувати споживання області на рівні доведеного ліміту. Станом на ранок 30 січня аварійні відключення, які спричинені перевищенням лімітів, поки не застосовувалися. Але, нагадуємо, що при перевищенні лімітів в регіонах можливо їх застосування", — зазначили в "Укренерго".

Додається, що триває відновлення об’єктів енергетичної інфраструктури, пошкоджених під час масованої атаки 26 січня. Декілька енергоблоків електростанцій виведені у ремонт на вихідних.

Укренерго

Нагадаємо, 26 січня Росія вкотре масштабно атакувала Україну. Зокрема, пошкоджені електростанції та високовольтні мережі. Водночас електромережі ще не повністю відновилися після попередній ворожих обстрілів.

Суспільство, 30.01.2023 11:32