Фото: mezha.media

Масований ракетний удар по Україні: скільки Росія вбила людей

У четвер, 26 січня, російські терористи вкотре здійснили масований ракетний обстріл України. Внаслідок ворожої атаки РФ по Україні загинули 11 людей.

Такі дані станом на 15:00 озвучив пресофіцер Державної служби України з надзвичайних ситуацій Олександр Хорунжий.

"Сьогодні в результаті терористичних атак РФ як дронами, так і ракетами були удари в 11 областях. Постраждали 11 людей і загинули також 11 осіб", — сказав він в ефірі телемарафону.

Раніше про атаку інформували місцеві органи влади й поліція.

Масований ракетний обстріл 26 січня

У низці областей України вранці оголосили повітряну тривогу. Моніторингові групи повідомили про пуски ракет. За попередніми даними, було здійснено запуски ракет типу Х-101 з Каспійського моря. Речник Повітряних сил Юрій Ігнат повідомив, що терористи випустили 30 ракет.

За даними Київської міської військової адміністрації, усі 15 крилатих ракет, які летіли на Київ, вдалося збити. Водночас у місті лунали вибухи — ракета влучила у нежитлову забудову. Загинув 55-річний чоловік.

Внаслідок масованого пуску ракет у Києві, Київській, Одеській та Дніпропетровській областях застосували екстрені відключення світла. Відомо, що у кількох областях вже є збиття повітряних цілей. У Київській ОВА підтвердили роботу ППО в області.

"Укрзалізниця" попередила про затримку двох з 70 рейсів через знеструмлення окремих ділянок по країні.

Нагадаємо, попередній масований ракетний удар Росія здійснила 14 січня. Тоді у Києві пролунала серія вибухів. Було влучання в об’єкт інфраструктури. Крім цього, російська ракета влучила у житловий будинок у Дніпрі, тоді загинули десятки людей.

Війна, 26.01.2023 16:28